Bestuursleden

Maak kennis met ons bestuur

Hieronder stellen onze bestuursleden zich voor.

Eline Leijten, voorzitter

Mijn naam is Eline Leijten, samen met mijn man Willem heb ik twee dochters – Mélanie (bijna drie) en Alix (acht maanden). Met plezier en enthousiasme heb ik vanaf april het stokje van Jitske overgenomen als voorzitter van Stichting Zelfbewustzwanger. Het is voor mij betekenisvol om op deze manier in een traditie te staan van krachtige vrouwen die zich inzetten voor de positie van zwangere vrouwen in Nederland. Naast moeder ben ik econoom, jurist, ondernemer, politiek actief en feminist met een hoofdletter F. Zwanger zijn en geboorte geven zijn voor mij de meest bijzondere ervaringen die er zijn en het gegeven dat anno 2021 in dit land tot 20% van de vrouwen haar bevalling als traumatisch ervaart is wat mij betreft onaanvaardbaar.

 

Zowel mijn man als mijn vader is dokter en zo komt de medische wereld al sinds ik me kan herinneren dagelijks aan de keukentafel ter sprake – ik heb groot respect voor zorgprofessionals en begrip voor hun perspectief. Maar – hiertoe mede geïnspireerd door het werk van de onvermoeibare Nina Pierson – mijn respect voor de kracht en het lichaam van de zwangere en barende vrouw staat centraal in mijn beslissing om straks het voorzitterschap van deze prachtige Stichting over te nemen. Zij verdient een stem, niet alleen in aanloop naar en tijdens de geboorte van haar kind – ook aan de tafels waar protocollen en beleid daaromtrent vorm krijgen. Het is mijn doel om als voorzitter van Stichting Zelfbewust Zwanger in de voetsporen van mijn voorgangsters samen met directeur Anouk en mijn collega-bestuursleden het bereik van de Stichting te vergroten en zo de stem van de zwangere vrouw in Nederland verder te versterken. Opdat zoveel mogelijk vrouwen met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Alban Ahmetaj, penningmeester

“Ik ben Alban Ahmetaj. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen (met een 4de op komst). Mijn kinderen en familie zijn het belangrijkste voor mij. Veel tijd besteed ik dan ook aan hen. Met sportende kinderen betekent dit veel heen en weer rijden naar voetbal trainingen en wedstrijden. Druk maar wel heel leuk!
Naast een druk thuis bestaan, werk ik al jaren in de finance. Ik begon na mij studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit, bij Deloitte als accountant. Na jarenlang voor de reclame bureau Cheil te hebben gewerkt, werk ik sinds 2019 voor Galderma als Finance Manager Benelux.

Sinds maart 2020 ben ik bij de stichting betrokken als penningmeester. De stiching was op zoek en ik werd door Jitske benaderd, waarna ik bijna niet kon weigeren. Voor de stichting wil ik een bijdrage leveren om stap voor stap verder uit te groeien naar een (grote) organisatie, waar iedereen die betrokken is bij zwanger zijn/willen zijn een stem heeft.”

Vera-Christina Mertens, secretaris

“Ik ben secretaris van het bestuur, en betrokken bij de ontwikkeling en vernieuwing van richtlijnen en onderzoek. En ik ben moeder van een zoon.”