Bestuurslid

VACATURE BESTUURDER/PENNINGMEESTER

Wil jij je vanuit een uitdagende, leerzame en bestuurlijke functie inzetten voor een goed doel? Vind jij het ook belangrijk dat zoveel mogelijk vrouwen en hun partners met een goed gevoel terugkijken op hun bevalling, zwangerschap en kraamtijd? Wie weet zijn we dan op zoek naar jou! Stichting Zelfbewustzwanger zoekt een nieuwe bestuurder/penningmeester.

Wist je dat 1 op de 5 vrouwen niet met een goed gevoel terugkijkt op haar bevalling? Dat is veel! Zeker als je je bedenkt dat deze vrouwen en hun partners aan het begin staan van een nieuw mensenleven, een nieuw gezin en daarmee een nieuwe plek in de maatschappij.

Een van de belangrijke redenen die bijdraagt aan deze negatieve ervaringen is het niet hebben of kunnen behouden van de regie tijdens de zwangerschap, bevalling of kraamtijd. Wij richten ons op zowel het individu als op landelijke stakeholders om eigen regie te verstevigen. Ons gratis ehealth-programma draagt hieraan bij door aan de hand van experts verschillende thema’s rond zwangerschap, geboorte en de kraamtijd te belichten. Landelijk zetten wij ons hiervoor in door de stem van deze zwangere vrouwen te vertegenwoordigen aan tafel bij beleid, onderzoek en uitvoering binnen de geboortezorg.


Herken jij jezelf in het volgende?

  • Maatschappelijke impact maken en je inzetten voor een goed doel geeft je energie.
  • Je hebt affiniteit met de zorgsector en meer in het bijzonder de geboortezorg vanuit cliëntperspectief
  • Je beschikt over financiële kennis- en vaardigheden waarmee je de organisatie kunt bijstaan.
  • Je hebt een “hands-on”-mentaliteit, je bent pro-actief en je houdt ervan ergens in te duiken en het je eigen te maken.
  • Je bent goed op de hoogte van hoe de geldstromen lopen in de (geboorte)zorg sector en kunt een bijdrage leveren aan de financiële continuïteit van een organisatie die snel groeit.
  • Je hebt aantoonbare financiële interesse en ervaring.

Het bestuur vergadert circa 6 tot 8 keer per jaar via Skype. Bestuursfuncties zijn onbezoldigd, uiteraard wel met onkostenvergoeding voor reizen en activiteiten.

Als penningmeester heb je een aantal verantwoordelijkheden op grond van de statuten en het bestuursreglement van de stichting. Deze kun hier je downloaden.

Wat wij je bieden

  • Samenwerking met een enthousiast en betrokken team en een groot netwerk in de geboortezorg.
  • Een spilfunctie in de besluitvorming, waarbij je het bestuur adviseert en de organisatie bijstaat met je deskundigheid.
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan een stabiele financiële basis van een organisatie die sterk in ontwikkeling is.
  • Een informele setting waarin het bestuur in een sfeer van vertrouwen samenwerkt met de directeur a.i. om de organisatiedoelstellingen te verwezenlijken.

Voor vragen of voor het reageren op deze vacature kan je contact opnemen met de bestuursvoorzitter: Jitske Wildschut, door te mailen naar info@zelfbewustzwanger.nl