Geboorteleiders aan het woord

Geboorteleiders aan het woord is een van de favoriete zwangerschapsboeken van Rens Kroes. Onze voorzitter van bestuur, Jitske Wildschut, heeft het boek ook gelezen. Hieronder lees je wat zij ervan vond.

“Toen ik zwanger was vond ik het vooral fijn om in boeken te bladeren. Soms bladerde ik nieuwsgierig vooruit naar alles wat me nog te wachten stond. Soms zocht ik wat paniekerig op waar ik nu weer was beland. En soms las ik dan trots nog even terug over alles wat ik al ervaren had.

Sabine van Onselen heeft dit begrepen. Ze stelde een boek samen waar je in kan blijven bladeren. In ‘Geboortebegeleiders aan het woord’ interviewt ze geboortezorgprofessionals. Ze vraagt ze niet alleen naar praktische tips en advies maar ze is ook nieuwsgierig naar hun persoonlijke ervaringen.

Hierdoor kan je het boek steeds weer op verschillende manieren lezen; bijvoorbeeld als keuzenhulp voor bij wie je het best met specifieke vragen aan kan kloppen, of als informatiebron van wat er allemaal kan en mogelijk is. De persoonlijke verhalen inspireren; of het nu is hoe deze mensen in het vak terecht zijn gekomen of wat ze drijft om zich hier voor in te zetten. Ook spreekt iedere professional een groot vertrouwen uit in zwangere vrouwen. Misschien voel je dat vertrouwen zelf al maar het blijft fijn om dat bevestigt te krijgen. Twijfel jij nog hoeveel eigen ruimte je tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd in kan nemen? Dan leest dit boek ook als een aanmoediging om te gaan met wat goed voelt voor jou.”