Cliëntenpanel Geboortezorg

Ben jij zwanger of recent bevallen? Dan is jouw mening en ervaring heel erg belangrijk voor het verbeteren van de geboortezorg. Met jouw inbreng kunnen we snel onderzoeken wat vrouwen vinden van de geboortezorg. Zo geven we hen een stem; in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Zo help je ons om de belangen van zwangere vrouwen te behartigen en dat de geboortezorg beter aansluit op de behoeften van vrouwen.

 

Als lid van het cliëntenpanel word je een paar keer per jaar benaderd om je mening te geven. Meestal gaat dit in de vorm van een vragenlijst per e-mail. We vragen dan jouw mening over specifieke onderwerpen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

 

Daarnaast is Stichting Zelfbewustzwanger vaak ook op zoek naar vrouwen die mee willen werken aan groepsgesprekken, interviews, bijeenkomsten of extra vragenlijsten over specifieke onderwerpen. Je krijgt daar dan een aparte uitnodiging voor.

Ik meld me aan!

We zijn ook op zoek naar vrouwen die nog actiever betrokken willen zijn. Bijvoorbeeld door zelf vrijwilliger te worden en deel te nemen aan onze landelijke moederraad. Je kunt dan deelnemen aan de projecten waar we als cliëntenorganisatie bij betrokken zijn of je voor dingen inzetten die jij zelf belangrijk vindt en tegelijkertijd passen bij waar wij voor staan.

 

Het is ook mogelijk om je in je eigen regio in te zetten voor een betere geboortezorg. Dan kun je je aansluiten bij de moederraad in jouw eigen regio en je je bijvoorbeeld hardmaken voor betere voorzieningen en protocollen bij de ziekenhuizen bij jou in de buurt.

 

Je komt dan in een enthousiast team van vrijwilligers te werken en we bieden je ook allerlei mogelijkheden om je persoonlijk verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld trainingen te volgen.

 

Bij je aanmelding kun je aangeven waar je interesse voor hebt en dan ontvang je meer informatie.

 

Meld je aan voor het Cliëntenpanel Geboortezorg!

Ik meld me aan!