Jouw stem telt!

JOUW MENING HELPT OM DE GEBOORTEZORG TE VERBETEREN

 

Welke verwachtingen had je van je zwangerschap, bevalling en van de kraamtijd? Klopte die verwachtingen? Heb je alle informatie ontvangen die je nodig had? Heb je keuzes kunnen maken die goed voelde vanuit je hoofd èn je hart? Hoe was het contact met je verloskundige? Hoe heb je de communicatie in het ziekenhuis ervaren? Wat kan er beter, wat kan er anders? Het is ontzettend belangrijk om jouw mening te horen, want dan kunnen we ons als landelijke cliëntenorganisatie inzetten om de geboortezorg te verbeteren. Doe je mee aan een van onderstaande onderzoeken en/of projecten? Daarnaast zijn er nog veel meer manieren om je in te zetten voor een betere geboortezorg. Wil je daar mee over weten? Neem dan even contact met ons op!

Ben je zwanger geweest en heb je tegen het einde van je zwangerschap zelf aangegeven bij de verloskundige dat je de behoefte had om de bevalling tussen de 39-41 weken eerder op te wekken? Misschien omdat de zwangerschap je erg zwaar viel, of omdat je de bevalling wilde kunnen plannen.

Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een groepsgesprek en/of een digitale vragenlijst over dit onderwerp in te vullen. Het maakt niet uit of je er uiteindelijk wel of niet voor hebt gekozen om ingeleid te worden.

Ik doe mee

Ben je afgelopen 3 jaar bevallen van je kind(eren) met een keizersnede? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zijn benieuwd hoe je de bevalling met een keizersnede ervaren hebt. Wat ging er goed en wat kan er beter? Vertel het ons! Jouw ervaring helpt ons om de zorg beter te maken.

Via onderstaande link kun je direct de vragenlijst invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 15 minuten.

Vragenlijst

Er wordt een nieuwe vragenlijst ontwikkeld in de geboortezorg om de ervaring van jou als cliënt te horen. Door het invullen van deze enquête heb jij ook invloed op welke thema’s en onderwerpen aan bod moeten komen. Dus welke dingen vind jij belangrijk in de geboortezorg en zou jij je ervaring over willen delen? Het invullen van de enquête kost ongeveer 10 minuten.

Deze nieuwe vragenlijst zal de onderstaande vragen gaan vervangen die op dit moment aan cliënten worden gesteld.

  • Zou je de kraamzorgorganisatie aanbevelen bij andere vrouwen die zwanger zijn?
  • Zou je de verloskundige aanbevelen bij andere vrouwen die zwanger zijn?
  • Zou je het ziekenhuis aanbevelen bij andere vrouwen die zwanger zijn?

De nieuwe vragenlijst wordt ontwikkeld door een afvaardiging van de NVOG, KNOV, NVK, Patiëntenfederatie Nederland, Stichting Kind en Ziekenhuis, Federatie VSV’s, ZN, BO geboortezorg en CPZ.

In de enquête wordt gesproken over PREM, dat staat voor Patiënt Reported Experience Measure. De PREM is een landelijk afgestemde meetmethode om patiëntervaringen te meten. Een PREM is een (korte) vragenlijst die patiënten invullen waarin wordt gevraagd hoe patiënten hun zorg (hebben) ervaren.

Enquête

Echo’s zijn onderdeel van de zwangerschap en kunnen extra informatie geven over de ontwikkeling van ongeboren kinderen. Onlangs is een groot Nederlands onderzoek gedaan naar het nut van extra groeiecho’s bij zwangere vrouwen die begeleid worden door de verloskundige. Voor het maken van voorlichtingsmateriaal over dit onderzoek, zijn wij opzoek naar 16 zwangere vrouwen en/of partners die willen deelnemen aan een online bijeenkomst over dit onderwerp. We organiseren dit samen met het Childbirth Network. Als dank voor je deelname ontvang je een VVV-cadeaubon ter waarde van 25 euro.

 

Aanmelden online bijeenkomst

INTERNATIONAAL ONDERZOEK: “BABY’S BORN BETTER”

 

Dit onderzoek wordt uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de ervaringen van vrouwen rondom de bevalling in verschillende landen wereldwijd. Jouw antwoorden helpen om te vergelijken wat vrouwen vinden van de geboortezorg in verschillende landen. We hopen door dit onderzoek te weten te komen wat vrouwen vinden dat goed werkt en deze informatie te gebruiken om de geboortezorg te verbeteren.

Enquête